fbpx

Alle 8 delen ‘Lien en Wim’ samengevoegd in luxe box

Voor wie nog les heeft gehad uit de Lien en Wim boekjes, is er goed nieuws: alle 8 delen zijn opnieuw gedrukt en samengevoegd in een luxe box. De boekjes zijn geïllustreerd met prachtige tekeningen die een karakteristiek beeld van het Suriname van de jaren ’60 weergeven.

Met Lien en Wim kreeg het leesonderwijs in Suriname in 1968 een nieuwe lesmethode: een reeks die in een persbericht werd aangekondigd als ‘voor Surinaamse jongeren een “lees-feest”’.

De eerste oplage, uitgegeven door uitgeverij N. Samsom N.V., bedroeg ongeveer 10.000 exemplaren en de methode werd later meerdere malen herdrukt. Velen hebben dan ook leren lezen met deze boekjes!

Van de historische leesmethodes voor de basisschool uit de jaren 1950-1970 is dit de derde serie die we in facsimile vorm opnieuw voor verzamelaars uitbrengen. Eerder publiceerden we in gelijksoortige luxe verzamelboxen heruitgaven van Wij en de Wereld (leesmethode voor de hogere klassen van het lager onderwijs) en van Ons eigen leesboek, beter bekend als Loes en Mama (leesmethode voor de lagere klassen van de basisschool).

Deze facsimile-editie, die evenals de andere twee series in een zeer beperkte oplage verschijnt, is tot stand gekomen na overleg met dr. Hein Eersel, indertijd commissievoorzitter voor deze serie.

De boxset is een uitgave van VACO Publishers en is in Suriname te koop bij boekhandel VACO en voor levering in Nederland te bestellen via [email protected](GFC)

OOK INTERESSANT
Amerikaans echtpaar wordt vastgehouden in Haïti: ontvoerders eisen losgeld