Ali’s hart vocht tot de laatste minuut

Anadita Patel had haar 5 minutes of fame, hoewel zij daar waarschijnlijk niet echt blij mee is. De vrouw werd in één klap wereldberoemd, toen zij haar RIP voor de vrijdagavond (Mountain Standard Time, MST) overleden Mohammed Ali op Twitter zette.

“RIP Mohammad Ali. De grootste voetballer aller tijden beter dan Maradona, Messi en Ronaldo” schreef zij. Binnen de kortste keren en langer dan het overlijden van The Greatest zelf was Patel trending op Twitter.


Omdat de hele wereld honend over haar heen walste, verwijderde zij haar Twitteraccount. Wat niet veel hielp: onmiddellijk verschenen er Anadita Patel-klonen online waarin het hoongelach verder ging.

Hana Ali, één van de dochters van de oud-bokskampioen, vertelde over de laatste ogenblikken van haar vader. Zij beschrijft hoe Ali tot het allerlaatste moment een vechter bleek.

Ali’s hart bleef 30 minuten lang hardnekkig doorkloppen, terwijl de rest van zijn lichaam al was overleden. “Al zijn organen waren gestopt met werken, maar zijn hart weigerde te stoppen met kloppen” schrijft zij op Instagram.

Mohammed Ali, bekeerd moslim, wordt vrijdagmiddag begraven, op de vijfde dag van de voor moslims heiligste maand Ramadan, om 2 uur, de tijd van het belangrijkste gebed van de week, in zijn geboortestad Louisville (Kentucky).

Overige berichten