fbpx
Ali uit Paramaribo: “mijn ouders moesten mij nooit laten besnijden, het is barbaars en zinloos”

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- “Mijn ouders hebben een zeer grote fout gemaakt door mij te laten besnijden toen ik een klein jongetje was”.

“Het is helemaal verkeerd want de gevolgen zijn voor mij beslist niet goed. Ik wil daarom alle ouders vragen om het besnijden van hun jongens te heroverwegen. U doet uw kind hiermee alleen maar kwaad. Het is barbaars en zinloos”, zegt de 32- jarige Ali uit Paramaribo aan GFC Nieuws.

Hij heeft al jaren te kampen met complicaties. Onder meer heeft hij soms moeite met plassen omdat zijn plasbuis aan vernauwingen onderhevig is.

Volgens experts heeft ruim 20 procent mannen die zijn besneden dergelijke klachten. De oorzaak hiervan is dat de ontblote eikel frequent tegen het ondergoed schuurt, verhoornt en de opening van de plasbuis geleidelijk een beetje dichtslibt.

Urologen zien ook vaker problemen met het niet kunnen inhouden van de plas bij besneden jongetjes. Ook het plassen in de broek komt in deze groep frequenter voor.

SEKSUELE PROBLEMEN

In 2011 deden Deense wetenschappers verbonden aan het Staten Serum Instituut onderzoek naar het seksleven van meer dan 5000 mannen die wel en niet waren besneden. De conclusie: mannen die in hun jeugd zijn besneden hebben veel vaker problemen met het krijgen van een orgasme, net als hun partners. Koppels hadden bovendien meer pijnklachten en na afloop een minder bevredigend gevoel.

Een besneden man heeft volgens Engelse onderzoekers meer moeite een orgasme te bereiken. Volgens hen komt dat omdat de klieren onder de eikel en de eikel zelf, onbeschermd tegen het ondergoed schuren. De huid wordt daardoor harder en ongevoeliger. Rond hun dertigste hebben de meeste besneden mannen ruim 20 procent of meer aan erotische gevoelens verloren.

In de voorhuid zijn er bovendien receptoren voor de vrouwelijke stofjes in het vaginavocht die de hersenen een signaal geven om emotioneel te verbinden met de partner. Door te besnijden verliezen de mannen deze natuurlijke emotionele diepgang, stellen de experts.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Impotent of minder potent? Maak…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…