fbpx

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni.

Aan deze standaard hebben verschillende stakeholders uit de sector gewerkt. Voor de ontwikkeling van deze standaard is er gebruik gemaakt van zowel religieuze (Quran & Hadith) als internationale referentie materiaal, die tevens als basis hebben gediend voor de standaard.

Deze standaard definieert de basisvereisten die moeten worden nagekomen in elk stadium van de voedselketen, waaronder ontvangen, vervaardigen, verwerken, sorteren, bepalen, verpakken, etiketteren, markeren, controleren, laden en lossen, transporteren, distribueren, opslaan en levering van halalvoedsel en de producten daarvan op basis van islamitische regels.

BEKIJK OOK
Guyana’s pakken sportontwikkeling gezamenlijk aan met doorstart IGS

Alle vereisten van deze standaard zijn algemeen en zijn bedoeld om van toepassing te zijn op alle organisaties in de voedselketen, ongeacht de grootte en complexiteit. Het omvat hier organisaties die direct betrokken zijn bij één of meer stappen in de voedselketen.

SBB hoopt dat deze standaard een bijdrage levert aan de verdere groei en versterking van de Halalvoedselsector in Suriname.