fbpx
Alertheid over COVID-19 bij Surinamers neemt af

GFC NIEUWS- De alertheid binnen de Surinaamse samenleving ten aanzien van COVID-19 is aan het afnemen.

Directeur Cleopatra Jessurun, van Volksgezondheid, maakt zich ernstig zorgen om deze ontwikkeling. Zij benadrukt dat het verdere verloop van de situatie sterk afhangt van de mate waarin de orde en veiligheidsvoorschriften worden opgevolgd.

Verder baart de situatie aan de oostgrens van ons land nog steeds zorgen. Dit zei directeur Cleopatra Jessurun van het ministerie van Volksgezondheid tijdens de reguliere persconferentie van het COVID 19 Managementteam.

Suriname heeft bewezen tijdig en kordaat te kunnen optreden. Hierdoor is een uitbraak van het coronavirus in het land tot nu toe voorkomen. ‘’De knop is voor nu op pauze gezet’’, verwijst de directeur naar de situatie van 0 positieve gevallen in ons land.

Ons land heeft heel vroeg, sedert januari 2020, maatregelen getroffen door mensen uit risicolanden op de luchthaven te monitoren. Er is stipt aan contact tracing gedaan. Ook zijn mensen in verplichte quarantaine geplaatst.

De directeur roept de gemeenschap op niet te verslappen in de strijd tegen het coronavirus.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.