fbpx
Alarmerende toename coronagevallen Brazilië baart zorgen

GFC NIEUWS- De alarmerende snelheid waarmee het aantal coronabesmettingen in buurland Brazilië toeneemt baart steeds meer inwoners van het land grote zorgen. Burgers in Suriname vragen zich bovendien af of de grenscontrole in het zuiden wel afdoende is.

Het aantal bevestigde besmettingsgevallen gaat richting 90.000. Echter gaan gezondheidsdeskundigen ervan uit dat het reële aantal  vele malen hoger ligt. Verschillende kranten in Brazilië schrijven dat het aantal al boven een miljoen zou kunnen zijn.

Volgens het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid steeg het dodental door COVID- 19 afgelopen donderdag met ruim 400 gevallen naar net boven 5.900.

Veel Brazilianen zijn boos omdat president Jair Bolsonaro er niet voor kiest een strenger beleid te voeren om de verspreiding van het potentieel dodelijke coronavirus tegen te gaan. Bij meerdere gelegenheden heeft hij kenbaar gemaakt dat COVID- 19 wel meevalt en vergelijkbaar is met griep.

Virusexperts spreken dat echter met klem tegen.

 

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…