Coronabesmettingen Academisch Ziekenhuis gevaar voor onze volksgezondheid

GFC NIEUWSREDACTIE-  Dat er uit noodzaak afdelingen zijn gesloten in het Academisch ziekenhuis Paramaribo is zeer alarmerend.

Er moeten alle denkbare protocollen uit de kast worden getrokken om coronainfecties van medewerkers van de afdelingen Intensive Care, Spoed Eisende Hulp (SEH) en spoedoperaties te voorkomen.

Suriname heeft maar 1 locatie waar er spoedeisende hulp op een redelijk niveau kan worden geboden. Als deze zeer vitale afdeling uit noodzaak gesloten zou moeten worden vanwege besmettingen, hebben wij een zeer ernstig probleem.

Dat zou een groot gevaar vormen voor ernstig zieken die acute hulp nodig hebben.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) dinsdag aan GFC Nieuws weten.

Het KSVC doet een beroep op burgers om niet voor elke kleine kwaal naar het AZP te gaan om het personeel daar nodeloos te belasten. Personen die door de huisarts geholpen kunnen worden moeten primair voor die optie kiezen.

“Belast het ziekenhuispersoneel niet nodeloos en ga alleen voor dringende gevallen naar de SEH. Bespreek uw klachten bij voorkeur eerst telefonisch met uw huisarts”.

“De situatie is zorgelijk! Het virus is zeer besmettelijk. Wij moeten er alles aan doen om deze medische werkers coronavrij te houden”, aldus het VrouwenCollectief.

Het KSVC doet een verzoek aan de regering om het medisch personeel van deze vitale afdelingen met de meeste spoed COVID-19 te laten vaccineren.

Overige berichten