Al langer dan een jaar wordt verkeerde uitleg gegeven over besmettingen coronavirus

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Al langer dan een jaar wordt er een verkeerde uitleg gegeven over de wijze waarop besmettingen met het coronavirus plaatsvinden, wat als gevolg heeft dat er onnodig onschuldige mensenlevens verloren gaan.

En toch weigeren internationale gezondheidsautoriteiten de focus te verleggen. Te hoogmoedig om eerlijk toe te geven dat ze het al die tijd foute informatie hebben gegeven.

Besmettingen met het virus gaan voornamelijk door de lucht via aerosolen die worden ingeademd, ook al wordt er 2 meter of zelfs 15 meter fysieke afstand van anderen gehouden.

Het bewaren van 2 meter afstand alleen, biedt in binnenruimtes dus geen enkele garantie om niet besmet te raken en geeft dus schijnveiligheid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ramen moeten open om coronabesmettingen te reduceren

Honderden topexperts laten al sinds vorig jaar weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals drukbezochte kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken.

Wederom vragen tientallen wetenschappers aandacht voor deze belangrijke besmettingsroute.

De aerosolen/microdruppels blijven soms meer dan 15 uur lang zweven in de lucht en kunnen zich vele meters verder verplaatsen.

Deze microdruppels komen vrij bij praten, hoesten, niezen, snurken, zingen, schreeuwen, eten en zelfs bij ademen.

Indien een persoon geïnfecteerd en besmettelijk is en een niet goed geventileerde ruimte binnengaat, komt het virus in de lucht terecht, blijft urenlang zweven en wordt vervolgens door anderen ingeademd.

De besmette persoon kan allang vertrokken zijn, maar zorgt toch nog ervoor dat anderen besmet raken.

Sinds maart 2020 berichtte GFC Nieuws al tientallen keren hierover.

De ramen en/of deuren moeten open voor betere ventilatie, waarschuwen experts voor de honderdste keer. Door ramen en/of deuren open te houden, dus door beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosolen dan snel worden opgelost.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Maak in vredesnaam de ramen open van alle kantoren en zaken om coronabesmettingen tegen te gaan!

Critici vragen zich ernstig af waarom er in Suriname nog steeds geen nadruk wordt gelegd op deze zeer belangrijke preventiemaatregel.

Volgens hen moet het accent zo snel mogelijk gelegd worden op deze  belangrijkste richtlijnen.

  1. De ramen moeten altijd open op plekken waar mensen bij elkaar komen, dus veel beter ventileren!
  2. Er moet 2 meter afstand van elkaar bewaard worden!
  3. Veel betere kwaliteit mondkapjes adviseren: N95 / FFP2.
  4. Handen wassen of desinfecteren, hoewel besmettingen via de handen volgens het Amerikaanse CDC nauwelijks voorkomen.

Overige berichten