fbpx

Al 22 duizend grondbeschikkingen verstrekt in deze regeerperiode

GFC NIEUWS- In het huidig regeertermijn onder leiding van president Desiré Bouterse zijn ruim 22 duizend grondpapieren verstrekt aan burgers.

“De verkiezingen naderen, maar dit is geen politieke stunt waarmee wij bezig zijn”, benadrukt minister Lekram Soerdjan van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

Het ministerie is voortdurend bezig mogelijkheden te bekijken hoe de dienstverlening naar de samenleving steeds op te voeren. “Er waren enorm veel klachten over de hoge kosten om uitmetingskaarten te produceren. Ook over de wachttijden om te komen tot de afhandeling van de uitmetingskaarten.”

De regering heeft samen met het ministerie en andere betrokken actoren zich gebogen over deze kwestie. “Er is besloten om de burgerij financieel tegemoet te komen. U gaat niet hoeven te betalen voor wat betreft de productie van de uitmetingskaarten. De regering is menens om ontwikkeling te brengen, als u achter die regering staat kan het niet fout gaan.”

BEKIJK OOK
Surinaamse ambassade in Jeruzalem gedurfde misstap?

Ik heb de laatste tijd via de media vernomen dat er politieke organisaties zijn die zich klaarmaken om na de verkiezingen het ministerie over te nemen. De manier waarop het ministerie gedraaid werd is een van de redenen, waarom deze partijen in de oppositie zitten.

“U hoeft geen NDP-er te zijn, maar vergelijkt u het resultaat dat RGB voor 2010 heeft geboekt met de huidige situatie. Als iemand u komt voorhouden dat het verstrekken van beschikkingen een politieke stunt is, dan kan ik u meegeven dat dat niet waar is.

“De feiten liggen daar. Laat u zich niet misleiden. Kijkt u naar de prestatie van het ministerie. Er zijn sowieso zaken die verandering, dan wel verbetering behoeven,” aldus Soerdjan.