Al 2.400 jongeren getraind door Kari Yu!

Kari Yu! heeft tot heden meer dan 2.400 jongeren getraind, waarvan 32 een business zijn gestart, meer dan 100 jongeren zijn terug naar school en meer dan 600 jongeren zijn geplaatst in een baan.

Het Kari Yu! programma, gefinancierd door USAID en geïmplementeerd door PADF, had op 26 Mei 2016 de eer om aan 167 jongeren een certificaat uit te reiken voor het succesvol afronden van de 7e ronde van het Youth to Youth component. De trainingen zijn verzorgd in de buurten Flora, Hanna’s Lust, Paramaribo- Noord, Paramaribo Centrum, Sunnypoint, Latour, Moengo en Nieuw–Nickerie.

Deze jongeren zijn gedurende vijf weken getraind in basic life skills en pre-employment vaardigheden en basis computervaardigheden. Hierna worden zij door een coach begeleid in het vinden en behouden van een baan. Daarnaast hebben 9 jongeren een certificaat ontvangen voor hun deelname aan de Kari Yu! business training, waar ze tools en vaardigheden aangereikt kregen om een onderneming te starten.

Tijdens de certificaatuitreiking hebben diverse sprekers vanuit de private sector en de overheid hun ondersteuning voor het Kari Yu! uitgesproken en het belang van jeugdontwikkeling onderstreept. De keynote spreker, Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van de Nationale Assemblee. Zij gaf in haar speech aan dat programma’s zoals Kari Yu! noodzakelijk zijn voor het ontwikkelen van de samenleving. Het getuigt dat de bewustwording binnen de samenleving op gang is gekomen en dat men wakker wordt.

Ze sprak de jongeren en de ouderen toe: “Ga gewoon door met datgene wat je wilt zijn of doen in deze samenleving. Het is niet uitzichtloos. Jij bent de toekomst dus jij moet het helpen maken. Wij ouderen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de huidige samenleving. Wij moeten vandaag de dag onze jongeren ondersteunen en empoweren om door deze crisis te komen.” Verder spoorde zij aan tot ontwikkelen van talenten en vooral het ontwikkelen van ondernemerschap onder jongeren.

Lilian Wiebers, Director van Youth, Gender en Partnerships van Kari Yu! gaf in haar speech aan dat het programma haar kracht heeft bewezen in het ontwikkelen van jongeren die weinig kansen hebben om deel te nemen aan de economie en de productie van Suriname. “Vooral in deze moeilijke economische tijden, worden wij eraan herinnerd dat we allemaal geroepen zijn om mee te helpen om jeugdwerkgelegenheid te stimuleren. Wat is uw rol, wat is uw bijdrage? Staat Kari Yu!, op uw agenda, in uw beleid, op uw begroting? Kari Yu! e kari yu!; ontwikkeling doen we samen”.(GFC)

Overige berichten