fbpx

Al 1900 cliënten bij SZF-huisartsenpost geholpen

GFC NIEUWS- Reeds 1900 cliënten zijn in de afgelopen zes weken geholpen bij de SZF-huisartsenpost aan de Frederik Derbystraat.

De meeste van de cliënten zijn SZF’ers. Het overgrote deel komt uit Paramaribo, de overige uit Wanica, Para en Commewijne. De helft van de cliënten is jonger dan 18 jaar, zegt Humphry Hasrat.

Hasrat sprak de aanwezigen donderdag toe, bij de opening van de tweede SZF-huisartsenpost en apotheek te Sophia’s Lust.

Het opzetten van huisartsenposten is bedoeld om de gezondheidszorg dichterbij de burgerij te brengen. Dat is de visie van de regering onder leiding van president Desiré Bouterse.

BEKIJK OOK
NCCR overhandigt medicatie uit Venezuela aan ministerie van Volksgezondheid

De huisartsenpost is primair voor alle huisartsgevallen. Dokter Hasrat zegt dat cliënten zich indien zij de behoefte hebben, zich kunnen aanmelden bij de huisartsenpost.

De huisartsenpost staat ten dienste van eenieder die zich aanmeldt. Verzekerd of niet. SZF’er of niet. Bij de huisartsenpost worden er geen drempelkosten of additionele kosten in rekening van de cliënten gebracht.

Elke huisartsenpost is open van maandag tot en met vrijdag van 19:00 tot 07:00 uur. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen is de post 24 uur open.