fbpx

Akkoord bereikt voor academische opleiding voor Leraren

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus), de directie van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en het Managementteam zijn tijdens een vergadering vrijdag akkoord gegaan om een proces op gang te brengen met als doel kwaliteitsverbetering van het onderwijs en het tot stand brengen van een Academische Opleiding van Leraren. Dit in samenwerking met de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het Instituut voor de Opleiding van Leraren.

Tijdens de vergadering is bevestigd dat aan het regeringsbesluit, zoals vervat in SB no. 89 van 9 oktober 2017, gezamenlijk richting wordt gegeven naar operationalisering van de uitvoering. De samenwerking van het IOL en de Adekus start per heden onder begeleiding en toezicht van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met de uitvoering van een aantal voorgestelde maatregelen.

BEKIJK OOK
Workshop voor jongens in detentie op Mannendag

De inschrijving van nieuwe studenten vindt plaats op het IOL. Die studenten zullen een basisprogramma moeten volgen voor zij van start gaan met de Academische Leraren Opleiding. In de commissies die worden ingesteld voor de uitvoering van deze samenwerking, zullen zowel afgevaardigden van Adekus als van IOL betrokken zijn.

Het voornoemde zal geleid worden door het Transformatie Management Team, onder leiding van Edwin Marshall.(GFC)