fbpx
Facebook Pagelike Widget

Agrocoöperatie Groningen opgericht

Op maandag 30 maart heeft te Groningen in het district Saramacca de oprichting plaatsgevonden van de Agrocoöperatie Groningen & omstreken.

De leden van de coöperatie zijn van mening dat door samen te werken zij een eenheid kunnen vormen om zo hun doelen op het gebied van de agrarische sector te kunnen realiseren.

Met de oprichting van de coöperatie telt het district Saramacca thans 4 nieuwe Agrocoöperaties. In de afgelopen maanden zijn door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij de Agrocoöperatie Greenfresh te Freiburg, agro coöperatie Tijgerkreek en de agro coöperatie Calcutta opgericht.

Het beleid van het ministerie van landbouw, veeteelt en visserij is gericht om landelijk de landbouwers te bundelen door middel van het oprichten van coöperaties.

Het ministerie van landbouw, veeteelt en visserij werd vertegenwoordigd door Henk Panchoe en Ashween Ramdin van het onderdirectoraat Landbouw. De heer S. Sewpersadsingh vertegenwoordigde de Landbouw Coöperatie Kwatta.

Het bestuur van de opgerichte agro coöperatie Groningen bestaat uit : R. Loods (voorzitter), M. Olieberg, E. Jeffery, R. Chotkan en D. Ronopawiro.(Zie foto)

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.