fbpx
Agro- ecologische zonering nodig voor ontwikkeling agrarische sector

Het Planbureau heeft woensdag de resultaten van het onderzoek Agro-Ecologische Zonering onder meer gepresenteerd aan minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij(LVV). Het project Agro- Ecologische Zonering is nodig voor het ontwikkelen van de agrarische sector.

Het doel van dit project is het vergroten van de nationale capaciteit in onderzoek, planning en management ter verkrijging van een optimaal en duurzaam gebruik van de agrarische potenties door capaciteitsopbouw, adviezeneducatie en training van Surinaamse deskundigen in agro-ecologische zonering. De begeleiding is bedoeld om zoneringskaarten te kunnen samenstellen.

In 2013 werd een aanvang gemaakt met dit project door het Planbureau in samenwerking met de ministeries van LVV en Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer(RGB).

De agrarische onderzoeksinstantie Embrapa uit Brazilië heeft door tussenkomst van de Braziliaanse ambassade het onderzoek uitgevoerd.

Volgens de ambassadeur van Brazilië, Marcelo Baumbach, is het belangrijk om een land goed te kennen alvorens er duurzaam geïnvesteerd wordt in een sector. Bij de ontwikkeling van de agrarische sector zal er gebruik gemaakt worden van de modernste agrarische productietechnieken.

Agro-ecologische zonering is één van de beleidsdoelen die opgenomen is in het beleidsplan van LVV. Volgens minister Algoe is dit project heel belangrijk, omdat het kan bijdragen in het streven om Suriname te maken tot de voedselschuur van het Caribisch gebied.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…