fbpx
Agressieve autobestuurder opgesloten

GFC NIEUWS- De 26-jarige autobestuurder Delvano P. is maandag aangehouden door de politie van het ressort Centrum. De man werd in het verkeer staande gehouden door surveillerende politieambtenaren nadat zij geconstateerd hadden dat het voertuig waarin hij reed niet voorzien was van kentekenplaten.

De politieambtenaren wilden onder andere weten waarom de auto niet van kentekenplaten was voorzien en of Delvano bescheiden van het voertuig had. Hij gaf de politieambtenaren te kennen dat hij geen tijd voor ze had, wees hen zijn middenvinger en slingerde denigrerende woorden naar hen toe.

De politiemannen besloten Delvano aan te houden ter voorgeleiding en wel voor belediging van politieambtenaren tijdens de rechtmatige uitoefening van hun bediening en om na te gaan of de auto niet van een misdrijf afkomstig is.

De driftkop stapte uit het voertuig en ging verder tekeer tegen de politie. Toen de politieambtenaren hem wilden aanhouden begon hij zich niet alleen verbaal, maar ook fysiek te verzetten waarbij hij de bovenkleding van een van de agenten vernielde en de agenten met de dood bedreigde.

Uiteindelijk lukte het de politiemannen om hem over te brengen naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de driftkop in verzekering gesteld wegens mishandeling, vernieling en bedreiging.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…