Agressieve autobestuurder opgesloten

GFC NIEUWS- De 26-jarige autobestuurder Delvano P. is maandag aangehouden door de politie van het ressort Centrum. De man werd in het verkeer staande gehouden door surveillerende politieambtenaren nadat zij geconstateerd hadden dat het voertuig waarin hij reed niet voorzien was van kentekenplaten.

De politieambtenaren wilden onder andere weten waarom de auto niet van kentekenplaten was voorzien en of Delvano bescheiden van het voertuig had. Hij gaf de politieambtenaren te kennen dat hij geen tijd voor ze had, wees hen zijn middenvinger en slingerde denigrerende woorden naar hen toe.

De politiemannen besloten Delvano aan te houden ter voorgeleiding en wel voor belediging van politieambtenaren tijdens de rechtmatige uitoefening van hun bediening en om na te gaan of de auto niet van een misdrijf afkomstig is.

De driftkop stapte uit het voertuig en ging verder tekeer tegen de politie. Toen de politieambtenaren hem wilden aanhouden begon hij zich niet alleen verbaal, maar ook fysiek te verzetten waarbij hij de bovenkleding van een van de agenten vernielde en de agenten met de dood bedreigde.

Uiteindelijk lukte het de politiemannen om hem over te brengen naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de driftkop in verzekering gesteld wegens mishandeling, vernieling en bedreiging.

Overige berichten