Agrarische sector Coronie gaat de goede kant op

GFC NIEUWS- De coördinator voor het ministerie van LVV in het Coronie, Sonny Dors, is tevreden met de nieuwe agrarische ontwikkeling in het kokosdistrict.

De verschillende activiteiten in het district Coronie zijn: het planten van kokos en de verwerking daarvan, de ontwikkeling binnen de visserijsector, veeteelt (varkens en runderen), bijenteelt en de daaruit voortvloeiende honingteelt.

Deze ontwikkelingen moeten wel afgestemd zijn op de bevolkingssamenstelling van +3000. Deze groei kan nog geen basis leggen voor een behoorlijke bijdrage aan de nationale ontwikkeling van Suriname; daarvoor moet er nog veel meer gebeuren in dit district.

Er wordt voldoende varken geproduceerd voor de lokale gemeenschap. De maand en jaarproductie van rund is weliswaar teveel voor lokaal gebruik, maar is als bijdrage voor de nationale economie niet voldoende.

De bijdrage die de overheid levert aan het district komt voor een groot deel uit districtsfondsen, hetgeen niet in balans is met de inkomsten uit datzelfde district.

De coördinator roept de Coroniaanse gemeenschap op om meer te gaan produceren om het district economisch leefbaarder te maken.

Dors geeft aan dat hij wel enkele nieuwe ontwikkelingen volg in het district, mensen beginnen weer geloof te hebben in zichzelf en in Coronie en dat moet zo blijven.

Overige berichten