fbpx

Agrarische sector binnenland krijgt ondersteuning               

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vandaag in kader van de ‘Dag der Agrariërs’ een samenwerkingsverband aangesloten met The Amazone Team. Dit samenwerkingsverband houdt in dat er gewerkt zal worden aan voedselveiligheid, voedselzekerheid en het genereren van inkomsten in het binnenland.

Het ministerie wilt ernaar toe werken om de leefstijl en het welzijn van gemeenschappen in het binnenland te verbeteren. Om dit te kunnen bewerkstelligen, heeft het ministerie haar expertise en ondersteuning aan deze gemeenschappen toegezegd. De gemeenschappen in Tepu, Kwamalasamutu, Sipaliwini en Apetina hebben gevraagd naar begeleiding en ondersteuning in de honingproductie.

De directeur van LVV, Djoemadie Kasanmoesdiran, vindt dit samenwerkingsverband belangrijk, omdat er ook harwerkende agrariërs in deze gebieden zijn die niet vergeten mogen worden. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft tijdens de opening van de ‘Suriname Agriculture & Food Event’ (SAFE) 8 oktober 2014 uitgeroepen tot Dag der Agrariërs. In Suriname doen ongeveer 10.000 huishoudens aan gezinslandbouw, de meest uitgeoefende vorm van landbouw. Algoe ziet graag dat 8 oktober wordt uitgeroepen tot International Farmers Day.

Naar meer berichten...