fbpx
“Agrarisch Industriepark is honderd procent staatsbedrijf”

GFC NIEUWS- Het door de regering op te zetten Agrarisch Industriepark is een honderd procent staatsbedrijf.

Dit Industriepark dat met kennis van de LR Group uit Israël zal worden opgezet, heeft volgens vicepresident Ashwin Adhin logischerwijs daarom ook een staatsgarantie nodig.

Adhin zei het voorgaande afgelopen week in het parlement na opmerkingen van parlementariër Ashiskumar Gajadien tijdens de plenaire behandeling van de initiatiefwet tot wijziging van de Wet op de Staatsschuld.

Adhin zei dat het Industriepark ook alle financiering kan krijgen. Volgens hem wordt hiermee voor de hele landbouwsector geïnvesteerd, terwijl voor het industriepark na vijf jaren de optie aanwezig is volledig of deels te privatiseren.

In het project zal een lening van 66 miljoen euro worden gestopt en de vice president vroeg zich af of er ooit in de geschiedenis een regering is geweest die zo een bedrag voor de landbouw én de landbouwers heeft gegeven.

De vicepresident merkte op dat het agrarisch industriepark tot diversifiëring van de economie zal leiden. Het is een honderd procent staatsbedrijf waarvan de LR Group uit Israël, als kenniseconomie, voor vijf jaren in investeert met zijn expertise en technologie.

LR Group zal dus voor vijf jaren het management hebben, aangevuld met Surinaamse deskundigen. Het gaat om ruim 1200 landbouwers waarmee er een contract zal worden gesloten en het bedrijf ontvangt netto 25% nadat alle boeren zijn uitbetaald.

Adhin gaf te kennen dat deskundigen uit Israël de komende week in Suriname arriveren en een uitgebreide presentatie over het project zullen houden voor het parlement en overige actoren.

Vijf jaar nadat het agrarisch industriepark van de grond is gekomen in Suriname zal men vertrekken, maar niet alvorens Surinamers getraind zijn om zelf aan de slag te gaan. Dit zal via een op te richten Center of Excellence gebeuren.

Adhin gunt de regering de landbouwers deze ontwikkeling. Hij zegt dat landbouwers lang genoeg onder druk zijn geweest, terwijl tussenhandelaren of opkopers altijd hun marges bepaalden.

Hij zegt dat de onderdrukking van de kleine landbouwers ergens gaat stoppen en dat de doorbraak zal plaatsvinden.

De regeringsfunctionaris garandeert een succes van het agrarisch industriepark.

Meer nieuws

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…