fbpx

Agrarisch bedrijf NL getraind in verantwoord gebruik pesticiden

GFC NIEUWS- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), de afdeling bestrijdingsmiddelen heeft vrijdag bij het agrarisch bedrijf van het Nationaal Leger (NL) te Von Freyburg, Saramacca, de training verantwoord gebruik van pesticiden verzorgd.

Tijdens deze training is er gekeken naar de manier waarop, de manschappen zichzelf en hun naaste omgeving kunnen beschermen, tegen de nadelige effecten van pesticiden.

Aan de manschappen is gepresenteerd, wat er allemaal kan gebeuren bij het onbeschermd toedienen van pesticiden. Hoezeer niet alle gevolgen direct zichtbaar zijn, komt het bij sommige pas na verloop van tijd aan het licht.

BEKIJK OOK
Humphrey Tjin Liep Shie leidt presidentiële werkgroep Onderzoek Sabaku Village

Met de manschappen is de manier van hoe te meten en hoeveel spuitvloeistof (water met pesticide oplossing) wordt gebruikt in de praktijk uitgevoerd.

Door de leidinggevende ter plekke is aangegeven dat het Nationaal Leger het boegbeeld moet zijn van hoe producten op een verantwoorde wijze worden geteeld. Het kan en dat moeten wij met dit bedrijf kunnen waarmaken.