Agenten die ongewapende man in de rug schoten, worden niet vervolgd

Redactie GFC Nieuws — De twee politiemannen die de 22-jarige ongewapende Stephon Clark in de Amerikaanse stad Sacramento (Californië) in de rug schoten, worden niet vervolgd. De agenten hadden zijn mobiele telefoon voor een wapen aangezien, verklaarden zij. Het openbaar ministerie vond hun handelen gerechtvaardigd.

Landsadvocaat Anne Marie Schubert zei dat de armen van Clark “in een schietstand waren uitgestoken”. De politiemannen zagen een flits die zij voor de glans van een pistool aanzagen. Een van hen dacht dat het de mondingsvlam van een schot was.

Uit de lijkschouwing die de familie liet doen, bleek dat van de 20 kogels die de agenten op hem afvuurden, 7 van achteren zijn lichaam waren binnengedrongen. Elk van de schoten had op zichzelf dodelijk kunnen zijn.

Het autopsierapport van de staat sprak die uitkomst tegen. De lijkschouwer vond dat in het andere rapport de inschot en uitschot door elkaar gehaald waren. Clark zou dus volgens hem van voren geraakt zijn.

De dood van Clark leidde tot felle protesten en veel onrust in de zwarte gemeenschappen van verschillende Amerikaanse steden.

Overige berichten