fbpx
Agent en toeschouwer gewond na aanval groep mannen

Een politieambtenaar is op zondag 29 maart in het dorp Tapoeripa in het district Brokopondo aangevallen door een groep mannen.

De politieman was op een jaarafsluitingsfeest in het dorp toen hij een man betrapte op overtreding van de Wet verdovende Middelen. Hij hield de man aan en vroeg om assistentie van de politie van Brokopondo.

Dit zegt de afdeling PR van het KPS vandaag.

Voordat de assistentie ter plaatse was, werd de politieambtenaar aangevallen door de groep mannen. Hierdoor kon de verdachte vluchten. De politieambtenaar werd ook ontwapend door de mannen.

Het vuistvuurwapen is afgegaan en werd een vrouw in haar voet geraakt. De kogel zal operatief uit haar voet verwijderd moeten worden.

De aanvallers zijn intussen bekend bij de politie en worden opgespoord. Zij worden gezocht voor openlijke geweldpleging, meldt het bericht verder.

De politieambtenaar is zodanig gewond geraakt dat hij is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn situatie is stabiel te noemen.

Deze zaak is in onderzoek bij de recherche van de politie Regio Midden Suriname.

Het vuistvuurwapen van de politieambtenaar is intussen weer in handen van de politie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.