fbpx

Agent die vriendin vermoordde eerder ontwapend, buitenfunctie en onder psychologische behandeling

De afdeling Personeelszorg van het Korps Politie Suriname is geruime tijd bezig geweest met de begeleiding van agent Ronny G. die op woensdag 2 september getracht heeft zelfmoord te plegen.

Enkele dagen terug heeft hij zijn vriendin van het leven beroofd. Deze politieambtenaar is vanaf 3 juni 2015 onder begeleiding.

Door het hoofd van de afdeling Personeelszorg was hij doorverwezen naar de psycholoog, aangezien Ronny G. had aangegeven veel problemen te hebben. In de maand juli was de korpsleiding genoodzaakt Ronny G. te ontwapenen vanwege zijn onevenwichtig gedrag en onwettige afwezigheid.

De politieambtenaar werd daarna buitenfunctie gesteld, omdat hij niet meer op het werk verscheen, zegt de afdeling PR van het KPS.

Uit een gesprek met de psycholoog is komen vast te staan dat Ronny G. op 28 augustus voor het laatst is geweest voor begeleiding. De volgende afspraak was gepland voor woensdag 2 september. Hij is niet verschenen voor de begeleiding. De psycholoog heeft geprobeerd om telefonisch contact te krijgen, maar het lukte niet.

De politie onderzoekt deze zaak verder.

Overige berichten