Afvloeien 150 werknemers Rosebel onvermijdelijk

Het afvloeien van 150 personen uit het personeelsbestand van Rosebel Gold Mines NV is onvermijdelijk. Na het proces van bezuiniging te zijn gestart in 2013, is deze maatregel volgens de leiding van het bedrijf de laatste.

Sinds 2013 is ruim USD 175 miljoen bezuinigd op voornamelijk de operationele kosten, echter blijkt dit niet voldoende te zijn om het bedrijf van een ondergang te redden. Eerder heeft Rosebel aangegeven dat vanwege een scherpe daling van de internationale goudprijs, hogere productiekosten en een lagere goudproductie, zijn verdere maatregelen moet treffen.

Het verminderen van het aantal werknemers zal doorgaan indien Roma East, waar op dit moment een grote groep illegale goudzoekers actief is, niet spoedig wordt vrijgemaakt van illegale goudwinningsactiviteiten.

De Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) onder leiding van Lloyd Read is niet blij dat de bond niet is geraadpleegd door de directie bij het nemen van het besluit tot inkrimping op de aangegeven datum.

Tijdens een onderhoud met minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft de bewindsman medegedeeld dat de overheid niets kan doen aan de situatie omdat het gaat om een interne aangelegenheid van het bedrijf.

Overige berichten