fbpx
Afsluiting project Geriatrie verpleegkunde

In samenwerking met het Selkirk College Canada werd op 14 april 2014 een aanvang gemaakt met het project Geriatrie verpleegkunde in Suriname met als doel het opzetten van deze specialistische postbasis opleiding. Dat is een vervolgopleiding na de basisopleiding verpleegkunde.

Selkirk College bood in deze haar expertise aan in onder andere de ontwikkeling van het curriculum en het trainen van Surinaamse docenten.

Gedurende de achter ons liggende periode hebben projectteamleden alsook ervaringsdeskundigen van beide landen zich gebogen over diverse resultaatgebieden van het project om het uiteindelijk doel volgens planning te realiseren.

Het groter doel is het voorzien in de landelijke behoefte aan specialistische zorg voor senioren zorgvragers.

In juni 2016 startte een groep van 16 studenten aan deze, voor de regio unieke, opleiding.

De opleiding tot Geriatrie Verpleegkundige duurt 1,5 jaar en is bestemd voor verpleegkundigen die in het bezit zijn van een diploma verpleegkunde op MBO niveau en minimaal één jaar praktijkervaring hebben.

Verder is de opleiding een competentiegerichte deeltijdse avondopleiding en duurt 60 weken.

Gezien de multi-problematiek bij de zorg aan ouderen, wordt het accent op deze post basisopleiding gelegd op gerontologie, geriatrie en daarnaast is er aandacht voor actuele thema’s als indiceren, klinisch redeneren en evidence based practice, preventie en ketenzorg.

Op vrijdag 3 maart aanstaande wordt het project Geriatrie verpleegkunde op gepaste wijze afgesloten.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…