Afsluiting Anti-drugsmaand met training leerkrachten over drugspreventie en vroege signalering

In het kader van Wereld Anti-drugs Dag op 26 juni is voor het eerst in Suriname een hele maand drugspreventie activiteiten georganiseerd. De eerste Anti-drugs maand zal dit jaar afgesloten worden in het Buurthuis Stibula met een training voor Leerkrachten over drugspreventie en vroege signalering.

De Nationale Anti-drugs Raad (NAR) gebruikt haar Uitvoerend Bureau (UBN) om elk jaar het voortouw te nemen in de activiteiten rond deze dag. Samen met de partners in de preventie en verslavingszorg zijn de activiteiten georganiseerd en uitgevoerd.

De activiteiten waren onder te verdelen in het participeren aan beurzen, het geven van voorlichting op diverse scholen en kinderhuizen, trainingen aan leerkrachten van verschillende buurten en media activiteiten. De activiteiten zijn uitgevoerd in verschillende gebieden t.w. in Paramaribo: De Boerbuiten, Flora, Latour, Centrum en Liliandaal te Commewijne.

Het thema van dit jaar is wederom Listen First. Op deze dag staan de burgers in de wereld stil bij de gedachte aan de schade toegebracht door de productie, handel en gebruik van drugs en drugscriminaliteit. Suriname is ook lid van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC). Listen First heeft als onderliggende gedachte de preventieve aanpak van de drugsproblematiek.

Met behulp van voorlichting met communicatie als middel wordt de preventie ter hand genomen. Een belangrijk onderdeel bij effectieve communicatie is het luisteren, vandaar dat een thema is gekozen dat een belangrijk element van communicatie belicht.

De maand is gestart met een launch van de Anti-drugsmaand op 1 juni op O.S. Dijkveld met sport- en voorlichtingsactiviteiten.(GFC)