fbpx
Facebook Pagelike Widget

Afscheidsavond OHM voor SVCC-directeur Sharad Kumar en muziekguru Asif Ali Khan

GFC NIEUWS- De vorige week heeft stichting OHM een afscheidsavond georganiseerd voor de vertrekkende directeur Sharad Kumar en muziekguru Asif Ali Khan.

Diverse culturele actoren waren aanwezig en werden naast cadeautjes en een certificaat van dank het rapport aangeboden van de gehouden discussieochtend met als thema is “De Suriname Cultural Roadmap 2021-2031”.

Tijdens de avond hebben actoren uit de Hindustáni Cultuursector in het Swámi Vivekánanda Cultural Centre (SVCC) de hoofden bij elkaar gestoken om te brainstormen over de kansen en bedreigingen van de specifieke werkgebieden waaronder het Hindi- onderwijs, Yogascholen, Indiase Klassieke dansscholen en Hindustáni muziekscholen.

Ook de plannen die men voor de toekomst gereed had en de krachten in huis om deze plannen zelf te verwezenlijken alsook specifieke hulpaanvragen om die bij de Indiase ambassade en het ICCR in Delhi aan te bieden. Verder werd de historische en toekomstige gewenste rol van het SVCC diepgaand besproken.

Het is bekend dat de activiteiten van het SVCC zijn teruggevallen naar een beperkt niveau, de samenwerking met het directoraat cultuur komt alsmaar niet op gang en het Cultural Exchange Programma tussen Buza en India wordt al langer dan een jaar niet getekend.

Scheidende SVCC-directeur Kumar gaf de verschillende trajecten weer van ondersteuning aan de cultuurgroepen in Suriname. Hij erkende evenwel dat de SVCC nog veel meer moet gaan doen om haar aanwezigheid in Suriname te rechtvaardigen.

Er zijn curricula en standaard syllabi ontwikkeld voor Hindi, Yoga, Dans, Zang en Tabla. De bedoeling is dat bij wisseling van de wacht bij het SVCC, de leraren uniforme curricula zullen hanteren, zodat de studenten ook elders aansluiting kunnen vinden, ook in India.

Hij stipte verder aan dat er meer gebruik moet worden gemaakt van de beurzen die door India worden verstrekt. Diverse conclusies en aanbevelingen werden er gedaan ter verhoging van de ondersteuning vanuit het SVCC/Indiase regering.

OHM blikt tevreden terug naar de gehouden activiteiten en hoopt dat het rapport het ICCR zal bereiken en de aanbevelingen zullen worden geïmplementeerd.

Binnen enkele dagen zullen de rapporten ook aangeboden worden aan de Indiase ambassadeur en de het directoraat Cultuur. De sectoren gaan zich verder organiseren om gezamenlijke doelen na te streven en te behalen.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…