fbpx

Afronding conceptwetten grondenrechten in volle gang

GFC NIEUWS- De Commissie Wetgeving Grondenrechten is drukdoende de laatste hand te leggen aan de conceptwetten, ter realisatie van de erkenning van de grondenrechten van Inheemse en Tribale Volken in Suriname.

Die missie vindt plaats in samenwerking met de Commissie Demarcatie en Commissie Bewustwording, een en ander onder supervisie van het Management Team (MT).

Het streven is om de definitieve wetsontwerpen tijdig af te hebben, zodat die conform de opdracht bij de installatie van het MT en de commissies, per ultimo september kunnen worden overhandigd aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

Commissievoorzitter Max Ooft zegt dat er op 11 en 12 september een werksessie is gehouden in het North Ressort Hotel. Daarbij is er samen met Jeffery Joemanbaks, wetgevingsjurist bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), gebrainstormd over de drie conceptwetten die in de voorbereiding zijn.

BEKIJK OOK
Dode na botsing tussen truck en personenwagen

De commissie heeft al enkele sessies achter de rug en nog enkele op schema.

Tijdens deze sessies wordt er zowel met de wetgevingsjurist als met het Traditioneel Gezag van Inheemsen en Tribale Volken van gedachten gewisseld over de inhoud van de concepten.

De bedoeling van de tweedaagse werksessies was om samen met de dignitarissen na te gaan in hoeverre er aanpassingen moeten worden doorgevoerd.