Afrikaanse pastor wekt ‘Lazarus’ uit de doden: ‘Ik heb alleen het wonder afgemaakt’

Redactie GFC Nieuws — Hilariteit online. Een Afrikaanse pastor wekt een man die al twee dagen dood is, als een hedendaagse Lazarus weer tot leven. Althans, dat beweert hij. Zijn gemeente is overtuigd, de rest van de wereld reageert als de ongelovige Thomas.

Het lichaam van de overledene werd per rouwauto aangevoerd bij de kerk in de buurt van Johannesburg. Daar werd de man opgewacht door pastor Alph Lukau van de Alleluia Ministries International (AMI) en honderden kerkgangers.

Terwijl helpers in tongen orakelden, voerde Lukau zijn magisch ritueel uit en droeg de man op te herrijzen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de “overledene” er niet bepaald overleden uitzag, maar dat deerde de gelovigen niet.

 

Hij leeft!

“Wonderen bestaan niet,” liet de Commissie voor de Promotie en Bescherming van Culturele, Religieuze en Linguïstische Gemeenschappen (CRL Rights Commission) weten via de Zuid-Afrikaanse omroep SABC News. “Ze worden verzonnen om te proberen geld te verdienen aan de hopeloosheid van onze mensen,” zegt een woordvoerder.

Lukau reageerde in een verklaring bits op negatievelingen “die twijfelen aan de macht van God.” Iedereen mocht de arts van de wederopgestane man of het personeel van het mortuarium ondervragen “om het wonder te verifiëren.”

Het uitvaartcentrum, waarvan de rouwauto was gebruikt bij het “wonder”, klaagt de pastor aan voor het misbruik van de auto en de naam van het bedrijf.

In een latere verklaring gaf de kerk schoorvoetend toe dat de man bij aankomst in de kerk inderdaad leefde en dat pastor Lukau slechts “het wonder had afgemaakt dat God was begonnen.”

 

Ezel versus limousine

De pastor leidt een kerkelijke organisatie met duizenden leden in verschillende Afrikaanse landen, die hij bezoekt met zijn privéjet. Van de opbrengsten uit de collectezakjes betaalde hij (onder meer) een Range Rover, een Bentley, een Lamborghini, een Rolls Royce, een Ferrari en een op maat gemaakte motorfiets.

Hij is eigenaar van een beleggingsmaatschappij en rekent forse bedragen om plaats te mogen nemen in zijn kerkstoelen: 5.000 rand (360 dollar) voor een VVIP-ticket, terwijl VIP-tickets slechts 1500 rand (108 dollar) kosten; voor de goedkoopste plekken betaalt de gelovige slechts 32 dollar om zijn preek aan te horen.

De man Gods, zoals hij zich bij voorkeur laat noemen, staat bekend om de grandeur waarmee hij soms zijn entree maakt. Waar zijn grote voorbeeld – Jezus – zich op een ezel verplaatste, laat hij zich in een luxe limousine voorrijden, geëscorteerd door ruiters en motorfietsen.

Overige berichten