fbpx
Facebook Pagelike Widget

Afrika wordt ‘grootste vrijhandelszone ooit’, verwacht sterke groei handel

Redactie GFC Nieuws — Praktisch geheel Afrika wordt één grote vrijhandelszone. Op enkele landen na doet het hele continent mee aan de African Continental Free Trade Area (AfCFTA). De deelnemers heffen geen importbelastingen op bijna alle te importeren goederen. Daarmee zal naar verwachting de regionale en internationale handel sterk toenemen.

De African Continental Free Trade Agreement werd donderdag van kracht. Het is de grootste vrijhandelsovereenkomst qua populatie vanaf de oprichting (1995) van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

 

De operationele fase van de overeenkomst wordt op 7 juli op een bijeenkomst van landen van de Afrikaanse Unie (AU) in Niger gelanceerd.

Liu Yuxi, de Chinese ambassadeur in de Afrikaanse Unie, verwelkomde de overeenkomst en zei dat dit zal helpen de economische en handelsbetrekkingen met China te versterken.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…