fbpx

AFP schrijft Hoofdstembureaus over zittingsorde tijdens stemproces en stemopneming

GFC NIEUWS- In een brief aan de voorzitters van de Hoofdstembureaus Verkiezingen 25 mei vraagt het Anti-Fraude Platform (AFP) om duidelijkheid over de zittingsorde tijdens het stemproces en stemopneming.
“Onder verwijzing naar de Covid-19 instructie ten behoeve van de stembureaus van het ministerie van Binnenlandse Zaken, vraagt het Anti-Fraude Platform (VHP, NPS, PL, ABOP, DOE, PALU, DA’91, SPA, DNL, STREI, A20, PRO) uw medewerking in het duidelijk aangeven van de zittingsorde tijdens het stemproces en de stemopneming in uw district,” luidt een passage uit de brief.
De politieke partijen die deelnemen aan de vrije, algemene en geheime verkiezingen van 25 mei hebben een wettelijk recht van waarneming op de stembureaus, dat zij ook bij deze verkiezing volledig zullen uitoefenen. Tegelijkertijd houden zij rekening met de inachtneming van de Covid-19 maatregelen zoals aangegeven door de overheid.
Het is volgens AFP daarom uitermate belangrijk dat zij zo spoedig mogelijk duidelijkheid heeft op welke stembureaus er mogelijke belemmeringen zullen optreden voor waarneming door de politieke partijen voor wat betreft de zittingsorde.
“Graag ontvangen wij een lijst van de stembureaus waar de politieke waarnemers niet in het stemlokaal zitting kunnen nemen vanwege de 1,5 m social distance maatregel. Indien wij geen tegenbericht hierover ontvangen, gaan wij er vanuit dat de zittingsorde op uw stembureaus voor waarnemers van politieke partijen zoals gebruikelijk zal plaatsvinden,” schrijft de organisatie.

BEKIJK OOK
Speurhond Nederlandse douane vindt hasj in luchtvracht naar Suriname