fbpx
Afobakkadam ingaande 1 juli van Suriname

De zaken zijn tactisch rond. Het is officieel, ingaande 1 juli gaan we de zaken overnemen, zegt president Desi Bouterse.

De president heeft vandaag een gesprek met de top van Alcoa/Suralco over de overname van de Afobakkadam en Suralco.

DNA-voorzitter Jenny Geerlings-Simons zal ook aanwezig zijn, vanwege de bijdrage van het parlement in deze zaak. Een speciale DNA-commissie buigt zich vanaf 2014 over deze kwestie.

President Bouterse verduidelijkt dat het overnemen van de dam ook te maken heeft met het behouden van de bauxietsector. Het Staatshoofd zegt dat het onderhandelingsteam van de regering goed werk heeft verricht.

In de regeringscommissie hadden onder meer zitting:Dillip Sardjoe(voorzitter), directeur van Staatsolie, Marc Waaldijk en de president van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.