fbpx

Afobaka Stuwdam officieel in Surinaamse handen

GFC NIEUWS- Een historisch moment voor Suriname. Vandaag, 31 december, is de Afobaka stuwdam officieel in handen gekomen van de Republiek Suriname.

De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft middels een telefonisch gesprek met Wilmington Trust National Association de formaliteiten afgehandeld.

Dit gesprek werd gevoerd in aanwezigheid van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, Ruben Halfhuid, directeur van Suralco, Dilip Sardjoe, voorzitter van de commissie en Faranaaz Alibaks, die als jurist verbonden was aan dit team.

Een traject van vijf jaren is aan voorafgegaan om te komen tot dit moment, vanaf het bespreken van het vertrek van Suralco tot overgave van de dam, laat minister Hoefdraad weten.

BEKIJK OOK
Vrouw moet onder bedreiging van vuurwapen in haar mond sieraden, lasmachine en auto afstaan aan vriend die ze weigerde te huwen

Middels het telefoongesprek heeft de minister bevestigd dat de fondsen die zijn vergaard, overgeschreven kunnen worden naar de bankrekening van Alcoa en dat Alcoa op hetzelfde moment alle documenten betreffende de dam ook aan Suriname overhandigt.

Voor de Republiek Suriname is dit een heugelijk moment. Meteen na het telefoongesprek belde minister Hoefdraad president Desiré Bouterse voor het goede nieuws.