fbpx
Facebook Pagelike Widget

Afkeurende reacties op walgelijke oproep bejaard echtpaar om te schieten op knieën bootsmannen

GFC NIEUWS- Talrijke personen hebben met afschuw gereageerd op het walgelijke voorstel van een bejaard echtpaar om te schieten op de knieën van bootsmannen die de coronaregels negeren.

Een kritische burger zegt aan GFC dat het propageren van geweld door de politie nooit goed te praten is. Wij leven in een rechtstaat en als iemand de wet negeert, moet de rechter daarover oordelen. Bovendien moet de staat een regeling treffen voor de bootsmannen. Ze moeten ook nog eten en drinken en sommigen hebben een gezin te verzorgen, is zijn mening.

Ook op sociale media zijn er personen die geen enkel begrip kunnen opbrengen voor het bizar voorstel van het “geweldechtpaar”.

Romana Apensa schrijft op Facebook: Ik  keur het af. De mensen die zo reageren denken alleen aan zichzelf. Stel je voor als je ook een familielid had dat daar zijn broodgeld zocht? Dan zou je anders praten. Ik heb ook een broertje dat daar zijn broodgeld zocht, maar nu de grens dicht is, zit hij thuis zonder werk. Hij heeft zijn gezin dat hij nog moet verzorgen. Maar gelukkig had hij wat spaargeld op zijn rekening en daarmee overleeft hij.

Hij houdt zich aan de regels. Maar hoelang zal dit gebeuren om thuis zonder broodgeld te zitten? Daarom dat bepaalde van hen toch naar de grens gaan omdat ze helemaal niets in hun koelkast hebben. Mochten ze toch wat steun krijgen om hun gezin te verzorgen, dan zou het anders verlopen.

Want ze stressen, ze hebben niemand om hen geld te geven. Daarom ‘fos oe dkompo pikie’ denk en voel ‘effe’ mee met de anderen. Als jij in hun plaats was zou je anders kakelen.

Dominic Kirpa schrijft het volgende: Ik begrijp de mensen want dat is hun inkomen en ze hebben hun gezin om te verzorgen. Maar ze denken niet verder dan hun neus lang is. Want zo kunnen ze hun eigen gezin besmetten er is niemand die deze mensen goed kan uitleggen.

Lucia Lewis schrijft: Iedereen schreeuwt lockdown en men moet deze mannen schieten of ze mishandelen. Is toch niet goed. Daarmee verdienen ze hun geld. Dan moet de staat deze mensen tegemoet komen.

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…