fbpx
Afgezaagde hand man gered door die vast te hechten aan lies

GFC NIEUWS- Chirurgen zijn erin geslaagd om tijdens een 17 uur durende operatie een man te redden die zijn hand bijna helemaal had doorgezaagd met een kettingzaag.

De hand van de man werd vastgehecht aan zijn lies.

Anthony Lelliott, 46, was vloerplanken aan het zagen toen hij per ongeluk met de kettingzaag door twee plekken van zijn hand heen zaagde.

Artsen in een ziekenhuis in Londen maakten de hand voor twee weken vast aan zijn lies, zodat de huid weer kon groeien.

De handamputatie was volgens de chirurgen zeer complex. Zijn hand was bijna volledig gescheiden van de bodem van zijn handpalm en zijn vingers.

Nadat de kapotte beenderen waren hersteld, werden zenuw- en adertransplantaten van zijn arm en voet genomen en respectievelijk gebruikt om de gaten in zijn wond te dichten.

De beenderen en huid van zijn middelvinger die weinig tot geen beenstabiliteit hadden, werden gebruikt om zijn handpalm te reconstrueren.

Omdat er niet voldoende huid aanwezig was om zijn handpalm te dichten, werd een deel van de huid van zijn lies gebruikt om de hand vast te hechten.

Toen de huid begon te groeien, werd de hand van de lies gehaald.

Alhoewel hij zijn hand nog niet kan gebruiken, is hij in staat om de hand enigszins te bewegen.

Lelliott is niet uitgesproken over de behandeling van de artsen, die hij fantastisch noemt: “woorden kunnen het niet beschrijven. Ik verwachtte dat ik wakker zou worden met een hand. Het is ongelooflijk. Ik ben zo dankbaar.”

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…