fbpx
Afgesproken politieke gedragscode werkt niet

De algemene gedragscode die eerder dit jaar afgesproken was tussen president Desi Bouterse en vertegenwoordigers van de politieke partijen DOE, Pertjajah Luhur (PL) en de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) werkt niet.

Afgesproken was dat tijdens de verkiezingscampagne er respect zou zijn voor de etnische, religieuze en culturele verscheidenheid. Die zouden hoog gehouden moeten worden.

Maar in de praktijk is het echter anders. Er wordt continu met vuil gesmeten; ook richting de president.

Bouterse zegt zich niet daaraan te storen, omdat de regering heel veel heeft gerealiseerd. Hij geeft evenwel toe dat een aantal projecten niet van de grond zijn gekomen.

Volgens het Staatshoofd is er nog veel werk dat verzet moet worden en laat hij zich niet afleiden door de dorpsgekken. Hij weet dat de vuilsmijterij juist zal toenemen.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…