fbpx

Afdeling Vreemdelingen Dienst KPS zal 100 personen dagelijks helpen

GFC NIEUWS- Vanwege de enorme drukte dagelijks bij de afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname (KPS) is besloten om vanaf nu dagelijks maximaal 100 personen te helpen.
Eerder meldde de afdeling Vreemdelingen Dienst al dat het termijn van kort verblijf in Suriname van een grote groep repatrianten vanwege Covid-19 was overschreden.
Het gaat in deze om twee categorieën van vreemdelingen te weten:
1. Vreemdelingen van Surinaamse origine en Caricom members die Suriname vanaf 13 september 2019 zijn binnengekomen en het kort verblijf voor zes (6) maanden is verleend.
2. Vreemdelingen die Suriname vanaf 13 december 2019 zijn binnengekomen en het kort verblijf voor drie (3) maanden is verleend. Het gaat hier om Colombianen, Venezolanen, Cubanen, Brazilianen, Indiërs, Chinezen, Vietnamezen, Maleisiërs, Filipijnen, Afrikanen et cetera.
Gelet op de enorme drukte die is ontstaan op de genoemde afdeling vooral onder de sub 2 genoemde vreemdelingen is de dienstverlening aangepast. Vanwege Covid-19 worden er uit veiligheidsoverwegingen dagelijks maximaal 100 personen afgehandeld. Aan de vrouwen wordt gevraagd zich representatief te kleden.
Verder wordt op het hart gedrukt om de Covid-19-maatregelen (neus- mondkapje, 1½ m afstand houden, handen desinfecteren ) in acht te nemen en de instructies ter plaatse stipt op te volgen. Men zal niet worden geholpen als de bovengenoemde regels niet in acht worden genomen.

BEKIJK OOK
Metalen staaf doorboort been tiener na val van schutting