fbpx
Facebook Pagelike Widget

Afdeling Vreemdelingen Dienst KPS zal 100 personen dagelijks helpen

GFC NIEUWS- Vanwege de enorme drukte dagelijks bij de afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname (KPS) is besloten om vanaf nu dagelijks maximaal 100 personen te helpen.

Eerder meldde de afdeling Vreemdelingen Dienst al dat het termijn van kort verblijf in Suriname van een grote groep repatrianten vanwege Covid-19 was overschreden.

Het gaat in deze om twee categorieën van vreemdelingen te weten:

1. Vreemdelingen van Surinaamse origine en Caricom members die Suriname vanaf 13 september 2019 zijn binnengekomen en het kort verblijf voor zes (6) maanden is verleend.

2. Vreemdelingen die Suriname vanaf 13 december 2019 zijn binnengekomen en het kort verblijf voor drie (3) maanden is verleend. Het gaat hier om Colombianen, Venezolanen, Cubanen, Brazilianen, Indiërs, Chinezen, Vietnamezen, Maleisiërs, Filipijnen, Afrikanen et cetera.

Gelet op de enorme drukte die is ontstaan op de genoemde afdeling vooral onder de sub 2 genoemde vreemdelingen is de dienstverlening aangepast. Vanwege Covid-19 worden er uit veiligheidsoverwegingen dagelijks maximaal 100 personen afgehandeld. Aan de vrouwen wordt gevraagd zich representatief te kleden.

Verder wordt op het hart gedrukt om de Covid-19-maatregelen (neus- mondkapje, 1½ m afstand houden, handen desinfecteren ) in acht te nemen en de instructies ter plaatse stipt op te volgen. Men zal niet worden geholpen als de bovengenoemde regels niet in acht worden genomen.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…