fbpx
Facebook Pagelike Widget

Advocaten Hoefdraad vragen DNA hernieuwde vordering pg niet in behandeling te nemen

GFC NIEUWS- De advocaten van ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, vragen in een brief aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, om de hernieuwde vordering van de procureur-generaal (pg) niet in behandeling te nemen.

DNA komt vandaag in huishoudelijke vergadering bijeen om de hernieuwde vordering tot het in staat van beschuldiging stelling van de ex-minister te bespreken.

In de vroege ochtend van dinsdag 19 mei heeft DNA met 28 stemmen tegen en 14 stemmen voor, de vordering tot het in staat van beschuldiging stellen van de toenmalige minister van Financiën afgewezen.

De huidige coalitie is van mening dat de pg de ruimte moet krijgen om het onderzoek naar malversaties bij de Centrale Bank van Suriname te continueren. Indien Hoefdraad onschuldig is, zal dat blijken uit het onderzoek.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.