fbpx
Advocaat minister Hoefdraad vraagt rectificatie

GFC NIEUWS- De advocaat van de minister van Financiën, Frank Truideman, heeft met verbazing kennisgenomen van het bericht op Starnieuws van 28 februari waarin beweerd wordt, dat de minister niet zou zijn verschenen bij de politie om gehoord te worden in de strafzaak tegen ex-governor Robert van Trikt.

Dit bericht is volgens de advocaat volkomen bezijden de waarheid, meldt het NII.

“Op 24 februari heeft Truideman zich bij de Procureur-Generaal (pg) gesteld als advocaat van de minister en daarbij het volgende gemeld: ‘Cliënt brengt onder uw aandacht dat in de media is verschenen dat hij woensdag aanstaande gehoord zal worden in de strafzaak tegen R. van Trikt, terwijl hij van uw kabinet geen enkel officieel bericht hieromtrent heeft ontvangen’.”

“Op woensdag 26 februari heeft de advocaat telefonisch contact opgenomen met de pg om te informeren of er al enig uitsluitsel was wanneer zijn cliënt zou worden gehoord. De pg verwees de advocaat daarbij naar Hoofdofficier van Justitie mevrouw mr. Cynthia Klein.”

“Op donderdag 27 februari nam de advocaat contact op met de hoofdofficier en kreeg te horen, dat de minister daaromtrent nog niet in beeld was, maar zodra zulks het geval is betrokkene gehoord zal worden door de Rechter Commissaris in het kader van het gerechtelijk vooronderzoek.”

“Juist vanwege geplande uitlandigheid van de minister had zijn advocaat in het schrijven aan de pg uitdrukkelijk verzocht: ‘Indien en voor zover cliënt op enig moment gehoord/verhoord zal worden, verzoek ik u mij hiervan tijdig in kennis te stellen en ons de gelegenheid te geven bij het verhoor aanwezig te zijn’.”

“Pas heden, 28 februari 2020 in de middag, ontving de minister een oproep van de Politie om op zaterdag 29 februari gehoord te worden, terwijl de minister op die dag vertrekt naar het buitenland.”

“De minister heeft eerder zijn volledige medewerking aan het onderzoek toegezegd en betreurt de gang van zaken en de ongecontroleerde berichtgeving hieromtrent. Voor wat betreft de berichtgeving aangaande het verzoek aan Hoefdraad om uitleg te geven in het parlement, heeft de advocaat zijn cliënt geadviseerd dat, in het belang van het onderzoek, eerst het verhoor door de justitiële autoriteiten af te wachten.”

“Mijn cliënt heeft bewust ervoor gekozen om niet in te gaan op de dagelijkse berichtgeving rondom zijn persoon aangezien hij als minister Financiën prioriteit geeft aan herstel van vertrouwen in de financiële en monetaire instituties en als zodanig betreurt hij de inzet te zijn geworden van partijpolitieke agenda’s met het oog op verkiezingen in het land. Tegen de achtergrond van dat laatste is het opmerkelijk dat de opgedoken uitnodiging voor het verhoor niet is gericht aan mij als advocaat van de minister,” zegt Truideman.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…