Adviezen aan samenleving vanwege toename criminaliteit in Suriname

Dief

GFC LIFESTYLEREDACTIE – Het is met bezorgdheid dat wij van GFC moeten erkennen dat Suriname de afgelopen tijd een toename van de criminaliteit heeft ervaren.

Het is belangrijk dat we als samenleving waakzaam en proactief zijn om onze veiligheid te waarborgen. Hier zijn enkele adviezen en richtlijnen om u te helpen zichzelf en uw eigendommen te beschermen:

1. Wees alert bij het verlaten van uw woning

Controleer altijd wie er buiten uw huis is voordat u naar buiten stapt. Als u ’s avonds of ’s nachts vertrekt, zorg dan voor voldoende verlichting in en rond uw woning. Overweeg het gebruik van beveiligingscamera’s en alarmen om uw huis te beschermen.

2. Let op wanneer u zich op straat bevindt

Wees bewust van uw omgeving en vermijd afgelegen of slecht verlichte gebieden als dat mogelijk is.
Loop met anderen als u ’s avonds laat buiten bent en vermijd het gebruik van mobiele apparaten die uw aandacht kunnen afleiden. Als u in uw auto stapt, zorg er dan voor dat de deuren vergrendeld zijn en de ramen gesloten zijn.

OOK INTERESSANT
Worstellegende Vince McMahon hoopt 120 jaar oud te worden

3. Winkel met aandacht

Houd uw tas of portemonnee goed in de gaten tijdens het winkelen en laat uw spullen niet onbeheerd achter in een winkelwagentje. Wees voorzichtig bij het gebruik van pinautomaten en zorg ervoor dat niemand uw pincode kan zien terwijl u deze invoert. Als u contant geld opneemt, probeer dit dan overdag te doen op drukke en veilige locaties.

4. Bankbezoeken

Vermijd het tonen van grote hoeveelheden geld in het openbaar. Als u naar de bank gaat, neem dan iemand mee als dat mogelijk is en let op verdachte personen in de buurt. Verberg bankafschriften en andere financiële documenten zorgvuldig.

5. Buurtgemeenschappen en samenwerking

Moedig buurtwachten en buurtsamenwerking aan om de veiligheid te verbeteren.

Meld verdachte activiteiten onmiddellijk bij de lokale autoriteiten of de politie.

Werk samen met uw buren om elkaar te ondersteunen en een veilige omgeving te behouden.

Wij begrijpen dat deze tijden uitdagend zijn, maar door samen te werken en alert te zijn, kunnen we bijdragen aan het verbeteren van de veiligheidssituatie in ons geliefde Suriname.

OOK INTERESSANT
Eigen huis bezitten blijkt een illusie voor groot deel jonge Surinamers

Laten wij ons als gemeenschap verenigen om een positieve verandering teweeg te brengen en een veilige omgeving te creëren voor ons allemaal.

GFC Lifestyle