fbpx

Advies van Surinaamse minister Volksgezondheid Ramadhin en artsen liever opvolgen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE – Burgers in Suriname die twijfelen over het wel of niet vaccineren tegen COVID-19 kunnen liever het advies van de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, officiële instanties en eigen (huis)artsen opvolgen.

Het is niet verstandig om op het kompas te varen van ongekwalificeerde personen of organisaties die pretenderen verstand te hebben van de preventie en/of behandeling van COVID- 19.

Het claimen dat COVID- 19 voorkomen of behandeld kan worden met huismiddeltjes is onverantwoord en het is een taak van de overheid om desinformatie op dit vlak te bestrijden.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Je kunt liever wel dan niet gevaccineerd zijn, zegt VrouwenCollectief

Het KSVC benadrukt wederom dat het onethisch is om claims over huismiddeltjes tegen COVID-19 te maken voordat er ruim voldoende grootschalige gerandomiseerde onderzoeken met controlegroepen zijn uitgevoerd en gepubliceerd die bovendien zijn beoordeeld door vakgenoten.

BEKIJK OOK
Nieuwe ambassadeur zal zich sterk maken voor verdiepen relatie tussen Amerika en Suriname

Het maken van claims op basis van, zoals het in Suriname momenteel het geval is, extreem beperkt ‘acecdotal evidence’, kan nog niet serieus worden genomen en wordt ten zeerste afgeraden.

Het KSVC maakt zich ernstige zorgen over verregaande conclusies die worden getrokken over middeltjes in Suriname die tegen de ziekte zouden werken.

“Begeef je niet zomaar op dit pad als je geen kennis van zaken hebt! Het gaat over leven en dood van mensen, niet over een puistje op de arm of bil.”

“Je kunt dergelijke conclusies niet trekken op grond van slechts enkele personen die genezen zouden zijn van COVID zonder wetenschappelijk onderzoek met controlegroepen. Dat is absurd”, aldus het Surinaamse VrouwenCollectief.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER