Advies aan ouders in Suriname om kinderen thuis te houden nu Britse virusvariant in Zuid- Amerika is opgedoken

GFC NIEUWSREDACTIE- Het KSVC adviseert ouders in Suriname om hun kinderen de komende periode liever thuis te houden.

Het VrouwenCollectief zegt aan GFC Nieuws dat nu bekend is dat de gevreesde Britse virusvariant al in Zuid- Amerika rondwaart, het nog een poos zal duren voordat het normale leven weer veilig is voor kinderen.

Kinderen moeten zich in de privésfeer veel beter gaan houden aan de coronamaatregelen want ze spelen een rol bij het verspreiden van het Britse virus.

Jeugdigen kunnen er bovendien ook ziek van worden. Er zijn in Engeland voldoende gevallen bekend.

Het KSVC zegt de internationale ontwikkelingen rondom de pandemie zeer minutieus te volgen en is op basis van de huidige data bovendien nog steeds van oordeel dat de scholen in Suriname nog lang niet open kunnen.

“Ons advies is al weken geleden bekend gemaakt. Het is zeer onverantwoord om de scholen open te gooien.  Wij zijn daarom blij dat de beleidsmakers ook die route volgen en gaan ervan uit dat de deuren voorlopig dicht blijven”, aldus het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief.

Het Britse virus is nog niet officieel vastgesteld in Suriname. Experts houden er echter rekening mee dat deze variant mogelijk al op kleine schaal rondwaart in ons land of dat dit op termijn nog zal gebeuren.