fbpx
Advertentie IJslandse kerk van bebaarde Jezus met borsten wekt verontwaardiging

GFC NIEUWS- Christenen hebben verontwaardigd gereageerd op een advertentie van de ‘Church of Iceland’, waarop een bebaarde en dansende Jezus met vrouwelijke borsten is afgebeeld.

De Jezus op de afbeelding droeg ook een jurk en had make-up op, terwijl hij danste onder een regenboog.

De advertentie die op 11 september verscheen op de Facebook van de kerk is intussen verwijderd, maar zal nog zeker twee weken staan op bussen in de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

De kerk zei in een verklaring: “De 2020 Assemblée van de Nationale Kerk betreurt het dat de foto van Jezus op een Zondagschooladvertentie grote delen van de samenleving heeft gekwetst. Het doel was om diversiteit te benadrukken en te omarmen en niet om personen de pijnigen of te schokken.”

Petur Georg Markan, media vertegenwoordiger van de Kerk van IJsland, zegt dat het positief is als Jezus Christus in verschillende vormen verschijnt en dat de kerk diversiteit omarmt.

Hij zegt dat zij proberen om de samenleving te zien zoals die is en die te omarmen. Wij hebben verschillende mensen en moeten onszelf trainen om over Jezus te praten in alle mogelijke ‘vormen’.

Het is volgens hem belangrijk dat eenieder zich kan terugzien in Jezus en wil de kerk dat proces niet stagneren. Dat was volgens hem de essentie van de boodschap.

Nochtans begrijpt hij de verontwaardiging en zegt dat de kerk daar respect voor heeft.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…