fbpx

Advertentie IJslandse kerk van bebaarde Jezus met borsten wekt verontwaardiging

GFC NIEUWS- Christenen hebben verontwaardigd gereageerd op een advertentie van de ‘Church of Iceland’, waarop een bebaarde en dansende Jezus met vrouwelijke borsten is afgebeeld.
De Jezus op de afbeelding droeg ook een jurk en had make-up op, terwijl hij danste onder een regenboog.
De advertentie die op 11 september verscheen op de Facebook van de kerk is intussen verwijderd, maar zal nog zeker twee weken staan op bussen in de IJslandse hoofdstad Reykjavik.
De kerk zei in een verklaring: “De 2020 Assemblée van de Nationale Kerk betreurt het dat de foto van Jezus op een Zondagschooladvertentie grote delen van de samenleving heeft gekwetst. Het doel was om diversiteit te benadrukken en te omarmen en niet om personen de pijnigen of te schokken.”
Petur Georg Markan, media vertegenwoordiger van de Kerk van IJsland, zegt dat het positief is als Jezus Christus in verschillende vormen verschijnt en dat de kerk diversiteit omarmt.
Hij zegt dat zij proberen om de samenleving te zien zoals die is en die te omarmen. Wij hebben verschillende mensen en moeten onszelf trainen om over Jezus te praten in alle mogelijke ‘vormen’.
Het is volgens hem belangrijk dat eenieder zich kan terugzien in Jezus en wil de kerk dat proces niet stagneren. Dat was volgens hem de essentie van de boodschap.
Nochtans begrijpt hij de verontwaardiging en zegt dat de kerk daar respect voor heeft.

BEKIJK OOK
Politieman en partner slaan elkaar na ruzie op feest ex-partner