fbpx

Adhin:‘nationale support nodig voor gezond volk’

GFC NIEUWS- Vicepresident (vp) Ashwin Adhin roept op tot nationale support om de ongezonde leefgewoontes terug te dringen door die aan te pakken.

Volgens de vp is nationale support nodig voor een gezond volk.

Adhin verrichte de opening van de lezing: Productiviteit en Voedselveiligheid georganiseerd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in het kader van Wereld Voedsel dag op 16 oktober, welke door de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties is uitgeroepen.

Bij deze 39ste viering van Wereld Voedseldag is de focus gelegd op gezonde voeding, omdat de afgelopen decennia de leef- en eetgewoonten van de mens is veranderd door een drukke levensstijl. Door gemakshalve, vaak onzorgvuldige keuzes van voeding, kunnen ziektes ontstaan.

Suriname heeft zich in 2015 gecommitteerd aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en het ministerie van LVV moet zorg dragen voor het beleid van de toegankelijkheid tot voldoende en gezond voedsel door duurzame landbouwpraktijken te realiseren. Anderzijds moet de burger ook bewust worden van een gezonde levensstijl door gezonde initiatieven te nemen.

BEKIJK OOK
SLM introduceert ‘Betaal in SRD' Srefidensi special

Het ministerie van LVV)heeft tal van activiteiten georganiseerd. De lezing met als onderwerp Productiviteit en Voedselveiligheid heeft een grote groep van mensen aangetrokken en de verschillende onderwerpen zijn goed aangeslagen.

Het garanderen van voedselzekerheid en voedselveiligheid, is een der speerpunten uit het beleid van het ministerie welke verder ontwikkeld moet worden en ondersteuning geniet van de verschillende ontwikkelingsprogramma’s, waaronder de projecten met de FAO.

Adhin is onder de indruk van het gevoerd beleid van het ministerie om een ‘zero hunger world’ te helpen creëren.