fbpx

Adhin op uitnodiging naar World Hindu Congres in Chicago

Vicepresident Michael Ashwin Adhin is gisteravond vertrokken naar de Verenigde Staten van Amerika. Op uitnodiging van de organisatie participeert hij het komend weekend van 7-9 september in de het World Hindu Congres 2018 in Chicago. Aan dit congres participeren hoogwaardigheidsbekleders over de hele wereld.

Het World Hindu Congres is een Diasporacongres dat voor de tweede keer georganiseerd wordt. Het is een wereldwijd platform voor de Hindu-diaspora om met elkaar in contact te komen, ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en het algemeen welzijn te beïnvloeden.

Het biedt de diaspora de gelegenheid om gezamenlijk naar verbeteringen te zoeken en gebruik te maken van collectieve middelen om tastbare oplossingen te vinden voor de meest urgente kwesties van deze tijd. Het thema van de World Hindu Congres 2018 is ” Sumantrite Suvikrante”, wat betekend “Think collectively, achieve valiantly.

Tijdens het congres zijn er verschillende conferenties die simultaan zullen plaats vinden. De onderwerpen van deze conferenties zijn politiek, jongeren, vrouwen, onderwijs, media en economie. Adhin zal speechen tijdens de opening van het congres en is gevraagd om als coördinator van de politieke conferentie op te treden.

BEKIJK OOK
Eenmalige uitkering van SRD 1.000 aan mensen die alleen leven van AOV of 'kleine loon'

Aan de vooravond van de 125e verjaardag van de historische toespraak van Swami Vivekananda’s tot het parlement van wereldreligies in Chicago is het een bijzondere eer voor Suriname om een jonge hindu politicus af te vaardigen voor het grootste congres in de Hindu-diaspora.

In totaal zijn er meer als 2500 afgevaardigden en 220 sprekers uit verschillende landen die deelnemen aan het geheel. De world Hindu Congres heeft als vastgesteld doel om de 1,1 miljard Hindu’s wereldwijd te verbinden met elkaar door hun gemeenschappelijk erfgoed en hun spirituele band met mensen van alle andere denominaties.

Aan dit congres zullen onder meer verder participeren de Premier van India Narendra Modi en spirituele leiders als de Dalai Lama en Sri Sri Ravishankar. Door participatie aan dit congres zal Suriname wederom bijdragen aan de versterking van de relatie met de diaspora en uit de mogelijkheden te putten die uit deze relatie voortvloeien.