fbpx
Adhin niet te spreken over ‘aardappel – en uienverhaal’

GFC NIEUWS- Vicepresident Ashwin Adhin is diep verontwaardigd over berichten van het ochtendblad de Ware Tijd verschenen in de kranteneditie van 1 februari waarin hij wordt geciteerd.

In het artikel staat dat de vp aangeeft dat de regering de kasreserve heeft gebruikt voor de aanschaf van aardappelen en uien.

De vicepresident heeft nota genomen van de reacties die hiermee zijn uitgelokt in de samenleving, welke als zeer schadelijk en negatief kunnen worden betiteld, meldt het NII.

Het gaat met name om de volgende beweringen:

“Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat de 100 miljoen US dollar kasreserve van lokale banken die als verdwenen wordt beschouwd, is besteed aan aardappelen, uien en andere basisgoederen.”
“Op Facebook lieten burgers zaterdag geen spaan heel van vicepresident Ashwin Adhin om zijn uitspraken dat kasreservemiddelen die onder beheer waren van de Centrale Bank van Suriname zijn gebruikt om onder andere uien en aardappelen aan te schaffen.”

Deze beweringen gepubliceerd bij eerder genoemd medium zijn onjuist en berusten volledig op onwaarheid. Bij desbetreffende toespraak bij de gronduitgifte te Altona Village heeft de vicepresident aardappelen en uien nimmer in de mond genomen.

Gelet op het bovenstaande zal er vanuit het kabinet van de vicepresident rectificatie geëist worden van het betreffende medium.

Voorts deelt de vicepresident mee dat er vanuit de regering en overige autoriteiten officiële informatie met betrekking tot deze kwestie gedeeld zal worden met de samenleving.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.