fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Adhin aanwezig bij inauguratie nieuwe Argentijnse president

GFC NIEUWS- Vicepresident Aswhin Adhin heeft dinsdag de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot de nieuwe president in Buenos Aires namens president Desiré Bouterse bijgewoond.

De vicepresident werd tijdens het bezoek vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako.

Bij deze gelegenheid is ook de voormalige president Cristina Fernández Kirchner ingezworen als vicepresident van Argentinië, voor de periode van 2019 tot en met 2023.

Tijdens de inaugurele toespraak van het nieuwe Argentijnse staatshoofd heeft hij onder andere geruime tijd stilgestaan bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt in de vier jaar van Regering van Mauricio Macri.

Hij gaf aan dat op dit moment één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is.

De nieuwe president heeft in duidelijke woorden de herinvoering van de sociale agenda benadrukt, met het doel om de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het wederom instellen van de gezinslandbouw.

OOK INTERESSANT
Twee tienerjongens aangehouden voor zware mishandeling en poging doodslag

Ten aanzien van het buitenlands beleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met eenieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie.

In het kader van justitie werd het volgende benadrukt door de president: “wanneer politiek zich begeeft binnen de rechtbank vliegt het recht door het raam naar buiten.”

Hiermee bedoelde hij te zeggen dat de rechterlijke macht nooit gebruikt mag worden om politieke tegenstanders uit te schakelen en om dat te voorkomen zal hij ervoor zorgen dat er een grondige hervorming komt in de rechterlijke macht van Argentinië.