fbpx

AdeKUS wil bewustzijn over geweld tegen vrouwen en meisjes opvoeren

Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) gaan samen met The Institute for Women, Gender and Development Studies van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen het bewustzijn over het problematiek van geweld tegen vrouwen en meisjes verhogen en actie ondernemen tegen dit veelvoorkomend verschijnsel.

In dit kader zullen de studenten op 1 oktober 2015, de introductiedag van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen, een speech houden en een boot opzetten, met als doel het bewustzijn over het problematiek van (huiselijk) geweld tegen vrouwen te vergroten alsmede meer informatie te verschaffen over de organisatie, zodat een ieder zich aansluit aan deze campagne.

The Institute for Women, Gender and Development Studies wil opkomen voor Vrouwenrechten en met name haar recht op veiligheid. Opkomen voor vrouwenrechten wil zeggen dat zowel mannen als vrouwen gelijke rechten hebben en gelijke kansen moeten krijgen. Een vrouw is er niet om geslagen te worden. Toch zien wij dit gebeuren. Deze gewelddadige vorm van geweld moet gestopt worden. Het is nu hoog tijd dat wij een eind maken aan de gender ongelijkheid in Suriname.

Overige berichten