fbpx
AdeKUS tot nader order gesloten

GFC NIEUWS- Het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft woensdag in nauw overleg met de decanen besloten om de universiteit tot nader order gesloten te houden.

Dit besluit heeft te maken met het besluit van de regering om de scholen langer gesloten te houden en een samenscholing van meer dan tien personen voorlopig niet toe te staan.

Alle onderwijsactiviteiten waarbij er fysiek contact is, zijn stopgezet. Andere activiteiten zoals, online- colleges, werkopdrachten, take-home tentamens, en begeleiding van studenten worden voortgezet. Het afstuderen van studenten is, vanwege het fysiek contact, voor dit moment niet toegestaan.

Uit rapportages van de decanen is gebleken dat er reeds een zekere progressie is ten aanzien van de online-onderwijsactiviteiten. Met de decanen is afgesproken dat deze activiteiten in overleg met de richtingscoördinatoren en in afstemming met de examencommissies dienen plaats te vinden, en voorts dat de studenten middels roosters en bekendmakingen hiervan op de hoogte moeten worden gehouden. Het universiteitsbestuur doet een dringend beroep op de docenten om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten.

De directeuren van de AdeKUS, het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) en het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS) kunnen nog steeds afhankelijk van de omstandigheden besluiten om in overleg met hun respectieve besturen en met inachtneming van de verscherpte maatregelen van de regering met betrekking tot de eigen hygiëne, dringende werkzaamheden oppakken dan wel afronden.

De veiligheidsmaatregelen voor betreding van de universiteitscampus blijven van toepassing.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…