fbpx

AdeKus Kennisbeurs voor eenieder toegankelijk

De AdeKus Kennisbeurs: “Wetenschap en samenleving” werd vrijdag door minister Robert Peneux van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur geopend. Het doel van de Kennisbeurs is informatie verschaffen aan en het bewustmaken van de Surinaamse gemeenschap over de voorgebrachte producten van de Anton de Kom universiteit Suriname en haar partners.

Op de beurs is belicht hoe belangrijk kennisontwikkeling is voor het verder ontwikkelen van de samenleving. De producten van de Universiteit en haar partners, worden verteerbaar gemaakt door middel van diverse activiteiten zoals: documentaire, demonstratie, diversiteit van culturen, tentoonstellingen, paneldiscussies en voorlichtingssessies.

OOK INTERESSANT
Regering komt met toelage voor gespecialiseerd zorgpersoneel om vertrek naar het buitenland tegen te gaan

De Kennisbeurs demonstreert wat de zes faculteiten bestaande uit vierentwintig studierichtingen, 11 instituten en alle ondersteunende diensten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname hebben gepresteerd.

De Kennisbeurs is de grootste beurs van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. “Het is een mijlpaal. Het is op eigen terrein gehouden en is volledig voorbereid en uitgebreid door professoren, docenten, studenten en partners van de Universiteit zelf”, aldus professor Jack Menke.(GFC)