Actuele zaken vandaag op agenda DNA

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nationale Assemblee (DNA) komt vandaag in een openbare vergadering om enkele actuele vraagstukken te bespreken.

Op agenda staan de Covid-19-situatie in Suriname, de kwestie EBS (energietarieven) en de start van het nieuwe schooljaar (2021-2022).

Deze vergadering werd al twee keer verschoven, omdat de regering ten eerste om meer ruimte vroeg en daarna om een Covid-besmetting in het gebouw.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wanneer gaat president Santokhi ons echt helpen? Weet hij wel dat wij het heel zwaar hebben?

De huidige Covid-situatie in Suriname lijkt uit de hand te lopen. Dagelijks komen er tussen de 300 – 600 nieuwe besmettingen bij. Critici menen dat thuisisolatie niet werkt, omdat een gros van de mensen zich houdt aan de protocollen. Ook zijn de mensen in thuisisolatie aan hun lot overgelaten.

Suriname bevindt zich thans midden in de 4e golf die veel erger verloopt dan de drie eerste golven. De ziekenhuizen kunnen het aantal opnames niet aan en worden veel minder besmette personen opgenomen, waardoor heel veel mensen in thuisisolatie zijn.

Ook de stroomtarieven is een punt van zorg. In de praktijk blijkt dat andere bedragen gehanteerd worden, dan die bij de presentaties zijn voorgehouden aan het parlement. Er is behoefte om hierover te debatteren met de regering.

Verder wil het parlement geïnformeerd worden over de onderwijsvernieuwingen.